112

Lossenaar krijgt taakstraf voor zinloos uitgaansgeweld

Foto: Gemeente Almelo

Het had maar zo erger kunnen aflopen, zei de rechter nog. Toch veroordeelde mr. Marjolein Heijink verdachte Sven O.R. ‘alleen’ tot een taakstraf van 80 uur. “Nog 1 laatste kans.”

Een blijvend litteken in zijn gezicht als resultaat van een uit de hand gelopen ruzie, op 27 augustus 2016 in Losser. Aanleiding was een klap op het achterwerk van ene Suzanne. Haar vriend Mark kwam hierna verhaal halen bij de vermoedelijke aanstichter, maar ontving als uit het niets een harde klap en ging tegen de vlakte. “Misschien wou hij me ook wel aanvallen”, verklaarde O.R. vandaag in de rechtbank. De 31-jarige man blijkt vaker met justitie in aanraking te zijn geweest, waaronder met vergelijkbaar uitgaansgeweld. “U heeft een agressieprobleem”, vatte rechter Heijink samen.

O.R. zei Suzanne niet te hebben lastiggevallen of een tik tegen haar kont te hebben gegeven, maar bekende wel de eenzijdige vechtpartij. Het avondje uit van de twee slachtoffers eindigde zo bij de huisartsenpost. Mark kreeg 4 of 5 hechtingen en wordt – zodra hij in de spiegel kijkt – nog dagelijks geconfronteerd met rechtse directe die hij vorig jaar in zijn gezicht kreeg.

Officier van justitie Guido Nijpels vroeg om een onvoorwaardelijke celstraf van 3 weken, maar kreeg niet zijn zin. Reclassering Nederland had ook anders geadviseerd, namelijk nogmaals een verplicht hulptraject. De politierechter concludeerde eveneens dat het te vroeg is voor opsluiting, al is de vervangende straf voor 80 uren ‘schoffelen’ wel 40 dagen hechtenis.

De dader moet €350 betalen voor de psychische schade die Mark opliep, alsmede de kosten voor het lichamelijk letsel vergoeden. Hij had 1.100 euro aan immateriële schadevergoeding geëist.

Het OM en advocaat Tuma hebben 14 dagen de tijd om hoger beroep aan te tekenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen