112

Luttikhuis uit het lood geslagen na diefstal peperdure rolstoelbus

Foto: Luttikhuis Personenvervoer

Wat moeten ze ermee, vraagt Gerben Luttikhuis zich af?

De directeur van Luttikhuis Personenvervoer uit Losser snapt niet goed waarom dieven vannacht rond 02.00 uur een rolstoelbus van het bedrijf hebben meegenomen. “Voor de onderdelen lijkt het me oninteressant en qua rolstoellift is het ook niet erg de moeite waard”, denkt Luttikhuis. “Misschien dat ze dat eruit slopen. Geen idee wat voor volk hierachter zit.”

Luttikhuis geeft aan nog steeds verbouwereerd te zijn over deze hem compleet bevreemdende diefstal. “We hebben sinds 1980 een taxibedrijf en dit is ons nog nooit overkomen”, aldus de Lossenaar. “Ja, vorig jaar is een chauffeur van ons bedreigd met een mes en heeft hij de taxi af moeten staan. Later kon de politie de dader gelukkig arresteren.”

Kennelijk hebben de daders op een of andere manier het GPS-signaal, dat de personenbus altijd uitzend richting de centrale, uit weten te schakelen of te blokkeren. Zodoende is de locatie onbekend. “Wel hebben we vanmorgen rond 06.00 uur de kilometerstand doorgekregen. Daaruit bleek dat de bus 45 km had afgelegd”, weet Luttikhuis.

De nieuwwaarde van de flink aangepaste bus schat Luttikhuis op zo’n 90.000 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen