112

Denekamper krijgt werkstraf voor mishandeling ex-vrouw in Overdinkel

Foto: Mark Mensink

De 48-jarige Harald N. uit Denekamp is veroordeeld tot het uitvoeren van 80 uur werkstraf voor het mishandelen van zijn ex-vrouw en het overtreden van een contactverbod met haar in Overdinkel.

De straf is lager dan geëist door het OM, dat de man achter slot en grendel wenste: zes weken, waarvan vier voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar en bijbehorende meldplicht/contactverbod.

Op 10 en 17 februari 2017 ging het mis. De Denekamper zou toen zijn voormalige partner in Overdinkel hebben mishandeld, o.a. door haar tegen een lantaarnpaal te ‘gooien’ en de keel dicht te drukken. Een buurman van de vrouw, die ook bedreigende taal hoorde, was hiervan ooggetuige.

N. en zijn ex hebben samen twee kinderen. Volgens mr. Hans Speijdel is er weer omgangsregeling tussen beide, zodat diens cliënt zijn zoons weer kan zien.

De verdachte heeft blijkens zijn dossier psychische problemen aan zijn jeugd overgehouden en kan volgens zijn raadsman niet meer werken. “Zijn eigen bedrijf is ter ziele”, liet Speijdel zich ontvallen. Opmerkelijk genoeg zag hij voor alle strafbare feiten voldoende bewijs, net als het OM.

Uitspraak

De politierechter zag naar eigen zeggen nu onvoldoende redenen om N. weer op te sluiten en hoopt op een verdere verbetering van zijn gedrag. Hem hangt bovendien in een andere rechtszaak, wegens het bijten van een persoon, nog meer straf boven het hoofd. Hiervoor heeft hij al eens enkele weken in voorlopige detentie gezeten. Daarom vond de rechtbank 80 uren vrijwilligerswerk, wel met de overige maatregelen die de officier eiste en 2 weken voorwaardelijk als ‘stok achter de deur’, passender.

Zowel justitie als de veroordeelde man en zijn advocaat hebben veertien dagen de tijd om in hoger beroep te gaan tegen deze uitspraak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen