112

Broei lijkt oorzaak nieuwe brand bij sportvereniging De Lutte

Foto: Politie

Geen nieuwe brandstichting, maar vermoedelijk ‘spontane’ ontbranding is de oorzaak van een tweede brand in korte tijd bij SV De Lutte.

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging een opslagschuurtje in vlammen op bij de sportvereniging, dat landelijke bekendheid geniet als trainingslocatie voor profclub Ajax uit Amsterdam. De brandstichters zijn behoorlijk herkenbaar in beeld gekomen, maakt voorzitter John Meijerink bekend. “Er zijn ook getuigenverklaringen afgelegd door mensen die er mogelijk meer van weten of iets gezien hebben.”

Zondagavond leek het erop dat er opnieuw brand gesticht was, maar de brandweer denkt dat deze brand ‘spontaan’ ontstond. Ook uit camerabeelden is niet gebleken van enige verdachten, aldus Meijerink.

Schadebedrag

De brandbare spullen zijn na brand nummer twee door een shoveltje uit elkaar getrokken, zodat ‘broei’ en een derde brand uitgesloten kan worden. De hoogte van de schade schat Meijerink inmiddels hoger in dan afgelopen weekend nog. “Ik heb eergisteren eens geroepen dat het richting de vijftienduizend gaat, maar het kan net zo goed twintig- of vijfentwintigduizend zijn”, denkt de clubpreses. “Tel het allemaal maar eens bij elkaar op. Er stond een haspel voor de bewatering van de velden. Die is weg. Een tap. Ook weg. Ga zo maar door. Het trekkertje dat erin stond heeft een nieuwwaarde van zo’n vijf- á zesduizend. Dat is wel de duurste van alle apparatuur, maar tel ook al die kleine dingen maar eens bij elkaar op.”

Triest

Meijerink noemt het sowieso triest dat de eerste brand veroorzaakt is door menselijk handelen. “Dat hoort hier niet thuis. Niet op de club, maar in het hele land niet.”

De club neemt vooralsnog geen extra maatregelen.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen