112

Langere detentie voor Lossenaar die z’n ex bedreigde

Foto: Mark Mensink

Een 23-jarige man, die al drie weken in voorarrest zit, moet nog eens dezelfde tijd in de cel doorbrengen.

De in Losser geboren veelpleger Khayan D. moest vanmiddag bij de rechtbank in Almelo verschijnen als verdachte van drie strafbare feiten: het bedreigen van zijn ex-vriendin, het kapot schoppen van haar deur en het overtreden van een tijdelijk contact- en locatieverbod op datzelfde adres.

De verdachte gaf de laatste twee feiten toe en zei dat hij enorm stom was geweest. De jongeman ontkende daarentegen het eerste en beschuldigde daarnaast z’n ex ervan te liegen over dat dreigen met geweld. Een als getuige optredende buur staafde echter het relaas van het slachtoffer, zij het in andere bewoordingen.

D. heeft volgens de rechter in de loop der jaren al een strafblad van zo’n tien pagina’s opgebouwd en was al ‘een gewaarschuwd man’, daarbij doelend op de proeftijd voor een eerdere veroordeling. Ze noemde hem “een vat vol problemen”.

De twintiger liet weten zich enorm onmachtig te voelen en nog dagelijks te kampen met z’n roerige verleden. “Ik ben echt helemaal geen gestoorde crimineel, zoals aangegeven in de papieren, maar juist een heel erg gevoelige jongen.” Ondanks zijn bij tijd en wijle huilerige en dan juist weer boze betoog werd hij door de politierechter veroordeeld tot twaalf weken celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk.

Zowel het OM als D. hebben veertien dagen de tijd om in hoger beroep te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen