112

Vechtscheiding resulteerde in stalking ex-vrouw en honderden dreigberichten

Foto: CC0

“Ik maak je af”, “Kuthoer, sterf, ik maak je af met je instanties” en “Mijn wraak zal zoet zijn, mierzoet”.

Tegen de 43-jarige Bjorn K. uit Denekamp, die toegeeft zijn ex gedurende bijna 2 jaar met honderden van dergelijke teksten lastig te hebben gevallen, is donderdagochtend een gevangenisstraf van 159 dagen geëist.

De verdachte zat eerder 39 dagen in voorarrest, maar is nu op vrije voeten en draagt sindsdien een enkelband. Wat het OM betreft is een groot deel van de strafeis, te weten 120 dagen, voorwaardelijk en daarmee een ‘stok achter de deur’. Ook werd 80 uur werkstraf geëist en is bovendien gevraagd een voorwaardelijke veroordeling uit 2018, vanwege het bezit van een gaspistool, alsnog ten uitvoer te leggen. Dat kan nog eens 2 weken cel opleveren, zo vreest zijn advocaat Resit Kaya. “De kans dat hij zijn baan dan kwijtraakt is levensgroot.”

K. geeft aan enorme spijt te hebben van zijn uitlatingen, die hij deels via social media deed. “Ik ben er allesbehalve trots op hoe ik me gedragen heb. Ik had meerdere loonbeslagen”, verklaarde de man. “Op een gegeven moment ben ik gaan bellen, elk uur. Ook ’s nachts. Dat is inderdaad geen normaal gedrag, dat klopt. Maar op een gegeven moment was ik radeloos.”

Slachtofferverklaring

Zijn voormalige vrouw, waarvan wie hij inmiddels officieel gescheiden, las in de rechtbank een emotionele verklaring voor. Ze kampt met een oogziekte waardoor haar zicht naar eigen zeggen nog maar 5 procent gedraagt. “In het dorp zijn ik en mijn kinderen geregeld door bekenden aangesproken op zijn gedrag. We schaamden ons meer en meer”, aldus het slachtoffer. Ze zei ook dat er PTSS is vastgesteld door alle bedreigingen en beledigingen. “Ik trek me terug als een bange, grijze muis. En daar baal ik van.”

Zij was degene die het pistool onder een kussen in de woning van K. vond, terwijl ze aan het zoeken was naar een knuffel. “Hetzelfde bed als waarin mijn zoon regelmatig sliep.” Dat was volgens haar in dezelfde periode als waarin de dreigementen plaatsvonden. Reden om met z’n drietjes naar een geheim adres te vertrekken.

Uitspraak

K. werd geboren in Oldenzaal en de twee zoons uit het huwelijk gaan in Losser naar school. Hij wil graag weer contact met hen en hoopt een permanent adres in de buurt te vinden, omdat hij nu tijdelijk bij zijn vader woonachtig is.

Naast de straf eist het OM ook een contactverbod met zijn ex-partner en haar familie (ouders en broers/schoonzussen), maar niet met de twee zoons. Daarnaast wil de officier van justitie een locatieverbod voor de Gronausestraat in Losser en moet K. zich regelmatig melden bij een reclasseringsambtenaar alsmede zich vrijwillig onder behandeling stellen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. Het elektronische toezicht komt al per direct te vervallen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen