Koninklijke onderscheiding voor Mirjam Spoelman

Zondag heeft Mirjam Spoelman een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Cia Kroon, burgemeester van Losser, reikte haar de onderscheiding uit ná het concert ter gelegenheid van het 80-jarig jubileum van zangvereniging Cantica Nova. De uitreiking vond plaats in de Maria Geboortekerk te Losser.

Sinds drie maanden is ze inwoonster van de gemeente Hof van Twente, maar haar grootste activiteit ligt bij Cantica Nova in de gemeente Losser. Vandaar dat de burgemeester van Losser haar het lintje mocht overhandigen.

Zij werd bedankt voor haar jarenlange inzet als dirigent voor een vijftal koren: Cantica Nova, vocaal vrouwenensemble Ladies Only, het Lossers Overdag Koor, zang- en oratoriumvereniging Onze Stem en het kinderkoor van de Nederlandse Reisopera. Deze dirigentschappen heeft ze met veel passie, tijd en gedrevenheid uitgevoerd. Zij heeft veel aandacht voor de muziekkeuze, de -beleving en het uitvoeringsniveau. Met haar didactische aanpak leert zij de koorleden ook ademhalingstechnieken om zo de koorzangers naar een hoger niveau te brengen. Spoelman speelt zo een belangrijke maatschappelijke – en sociale rol bij de koren door de mensen te verbinden en te versterken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen