‘Johma te koop voor 600 miljoen euro’

Foto: Johma

Komen de smeersels van het Losserse verswarenbedrijf Johma in andere handen?

Op basis van onbekende bronnen meldt althans Het Financieele Dagblad dat de huidige eigenaar van Signature Foods, waar onder meer de merken Johma en Heksenkaas onder vallen, zakenbank JP Morgan in de arm heeft genomen om dit bedrijf te verkopen. De directie wenst op dit moment geen commentaar te geven op zulke marktgevoelige informatie.

Johma werd in 1968 door Johan Schreur opgericht en na de verkoop in 1984 jarenlang onderdeel van Heinz, vooral bekend van de gelijknamige ketchup.  Daarna werden verschillende investeerders uit zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk eigenaar. IK Investment Partners betaalde in 2015 nog €285 miljoen voor het bedrijf.

Onder die huidige eigenaar werden de nodige overnames gedaan, waardoor de omzet afgelopen jaar naar €292 miljoen stuwde. Ook de brutowinst ontwikkelde zich de afgelopen jaren door de overnames gunstig en Signature Foods zou relatief goed door de coronacrisis komen. De supermarktverkopen van het bedrijf zijn gestegen door het grote aantal thuiswerkers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen