Inspirerende ondernemersbijeenkomst met Björn Kuipers

Foto: Gemeente Losser

MKB Nederland heeft 17 november uitgeroepen tot de Dag van de Ondernemer. In dat kader vond op 15 november een speciale ondernemersbijeenkomst plaats met Björn Kuipers als gastspreker.

“Succes is het resultaat van voorbereiding, hard werken en leren van fouten.” Met deze toepasselijke boodschap sloot Björn Kuipers woensdagavond zijn inspirerende verhaal af. Björn Kuipers was gastspreker tijdens het Starterscafé voor starters en ZZP’ers dat de Rabobank Twente Oost samen met ROZ en de gemeenten Oldenzaal, Losser en Dinkelland organiseerde in het Rabohouse in Oldenzaal.

Zo’n 70 starters, mensen met plannen om te starten en ZZP’ers waren aanwezig.

Parallel tussen sport en ondernemerschap

Björn Kuipers is naast succesvol voetbalscheidsrechter, eigenaar van de Jumbo in Oldenzaal. In hoog tempo, met filmpjes en interactie, nam hij het publiek mee in zijn leven als scheidsrechter en ondernemer. Telkens parallellen leggend tussen sport en ondernemerschap. Hij vertelde onder meer over hoe je kan blijven presteren onder hoge druk, het leiden van een team en hoe je omgaat met tegenslagen.

In gesprek

Tijdens het tweede deel van de avond gingen de aanwezigen in gesprek met ervaren ondernemers. Uit Losser deden waren maar liefst drie ondernemers tafelheer: Henri Brookhuis van Van Heek Textiles, Robert Jan Dissel van Actief Twente en Remco Rijsenbrij van Johma. Zij deelden hun ervaringen en tips en trucs met de startende ondernemers en ZZP-ers. Ook daarna, tijdens de netwerkborrel, bleven de bezoekers nog lang met elkaar, de ondernemers en organiserende partijen in gesprek. Een succesvolle avond waarbij enkele startende ondernemers zelfs met een match/ opdracht naar huis terugkeerden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen