Meevaller na tegenvaller bij gebouwrenovatie Twents Carmel College

Foto: Mark Mensink

Tijdens sloopwerkzaamheden aan het Twents Carmel College aan de Oranjestraat te Losser werden in april onvoorziene gebreken aan de dakconstructie geconstateerd en werd asbest in de kruipruimte aangetroffen.

Ook een extra versteviging van de fundering van de nieuwbouw bleek noodzakelijk. Meerwerk was noodzakelijk om deze tegenvallers op te lossen.

Meevaller

Wethouder voor onderwijshuisvesting Marcel Wildschut: “De kosten van het meerwerk en het uitlopen van de planning (‘de stagnatiekosten’) schatten we afgelopen september nog op € 300.000-400.000 euro. Maar nader onderzoek, creatieve oplossingen en heel constructief overleg tussen het Twents Carmel College, de bouwmanager, aannemers en de gemeente Losser hebben er nu voor gezorgd dat de stagnatiekosten zich beperken tot 160.842 euro (exclusief btw). Daar ben ik heel blij mee. Dat is een meevaller bij een tegenvaller. Mijn dank gaat dan ook uit naar alle betrokken partijen!”

Dekking

De gemeente Losser en de Stichting Carmel College dekken de stagnatiekosten samen. Stichting Carmel betaalt 38.602 euro (24%). De gemeente dekt het resterende bedrag van 122.240 euro (76%). De gemeente schrijft deze extra kosten af in 40 jaar. Dat betekent een extra structurele afschrijvingslast per jaar van 4.890 euro. De gemeenteraad zal worden gevraagd om dit geld ter beschikking te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen