Luttenaar tot ridder geslagen

Ruud van Berkel
Ruud van Berkel
Foto: Gemeente Losser

Ruud van Berkel uit De Lutte heeft vandaag een hoge koninklijke onderscheiding ontvangen.

Hij werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau tijdens een feestelijke personeelsbijeenkomst ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van het bedrijf Heembouw. Familie, personeel, commissarissen en aandeelhouders waren getuige van de bijzondere uitreiking.

Van Berkel is sinds april 2010 woonachtig in De Lutte. Het bouwbedrijf Heembouw is gevestigd in de gemeente Kaag en Braassem. Daarom vond de uitreiking daar plaats en werd het uitgevoerd door burgemeester Marina van der Velde-Menting.

Heembouw

Ruud van Berkel nam begin jaren ’70 het bouwbedrijf over dat zijn vader, Cor van Berkel, in 1939 was gestart en gaf het bedrijf de naam Heembouw.

In de periode 1973-1998 was Van Berkel als directeur van Heembouw actief, en groeide de dorpsaannemer van weleer uit tot succesvolle bouwonderneming. Ook na zijn terugtreding als directeur, bleef hij als commissaris en eigenaar nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de organisatie.

Heembouw is een van de grootste werkgevers in de gemeente Kaag en Braassem en heeft gedurende het hele bestaan allerlei lokale activiteiten financieel ondersteund.

Naast zijn directeurschap bij het bouwbedrijf heeft Van Berkel in de tachtiger jaren nog activiteiten verricht voor de zwemclub ZPC Alkemade en was hij medeoprichter van Lionsclub Alkemade.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen