Sport- en cultuurclubs via IkKanWelzijn aan de slag voor cliënten van zorginstellingen

Foto: Projectadviesbureau SamenVerbinden

ROC van Twente en Saxion Hogeschool Enschede gaan zich samen met verenigingsvrijwilligers inzetten voor activiteiten voor cliënten van verzorgingshuizen en mantelzorgers.

De vrijwilligers van verenigingen (o.a. DeVoKo, De Dinkel, De Köttelpeern, harmonie de Eendracht en tennisvereniging Denekamp) zetten zich in voor hun zorgbehoevende ‘noabers’, d.m.v. uitstapjes, sport en bewegingsactiviteiten onder de noemer IkKanWelzijn. Als beloning krijgen de verenigingen een bijdrage voor hun clubkas.

IkKanWelzijn

Komende donderdag (31 mei van 10.30 tot 12.00 uur) vindt de start plaats van het (pilot-)project IkkanWelzijn met de eerste activiteit in arboretum Poort Bulten in Losser.

De studenten van ROC van Twente worden bij onderzoek en de uitvoering van diverse activiteiten betrokken en organiseren o.a. bewegingsprogramma’s voor ouderen. De studenten van Saxion Hogeschool Enschede onderzoeken o.l.v. het Practoraat Zorg en Technologie of de activiteiten aansluiten bij de wensen en welzijnsbehoeften van de deelnemers

Programma

Een aantal cliënten van diverse zorginstellingen onder begeleiding van studenten en verenigingsvrijwilligers beleven het verhalenprogramma van meesterverteller Wim Wolbrink met een sprookjeswandeling in het park van arboretum Poort Bulten. De Twentse natuursprookjes zijn gericht op de cultuurhistorie en de flora/fauna van het park.

Halverwege de wandeling ondertekent Ritzo Bloem, directeur van het MBO-college voor sport, onderwijs & cultuur van ROC van Twente en Marjolein den Ouden, practor zorg en technologie van ROC van Twente en hoofddocent en onderzoeker bij Saxion Hogeschool Enschede een samenwerkingsovereenkomst met de initiatiefnemers van IkkanWelzijn, Henk Abels en Jeroen Ottink.

Na een korte lunch maken de cliënten gebruik van de duofiets.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen