LTO-jeugd haakt in op internationale stepwedstrijden

Afgelopen zaterdagmiddag hebben jongeren van LTO-onderafdeling in Losser het buitengebied verfraaid voor de marathonafstand van het WK 2018, welke gisteren gehouden werd.

Het WK steppen 2018 is ook aan de jongeren van de Losserse onderafdeling van LTO Noordoost Twente niet voorbij gegaan. Er ontstond daarbij het idee om het landschap wat te verfraaien waar de route van de marathon langs zou gaan. De deelnemers steppen dan diverse keren dezelfde ronde in het agrarische buitengebied van Losser. Daarop hebben een aantal jongeren c.q. bedrijfsopvolgers in de dagen ervoor bij elkaar gezeten en bedacht hoe ze de route zouden kunnen aankleden in het buitengebied.

Creatieve oplossing

Na de route verkend te hebben is er gekozen om een grote pop van grasbalen in een weiland van één van de leden te plaatsen aan de grensweg. Deze pop van ronde balen moest natuurlijk wel op een step komen te staan. Hiervoor was enige creativiteit nodig, maar dat was geen probleem voor de bedrijfsopvolgers. Ronde grasbalen in plastic en zonder plastic en vierkante grasbalen aangevuld met kleine strobalen is de pop ontstaan. Voor het gezicht en de wielen waren andere voorwerpen en hulpmiddelen nodig om het tot een geheel te maken.

Na een twee avonden voorbereiding en een middagje opzetten, mag volgens de jongeren het resultaat er zijn. En dit smaakt naar meer. Dus als gemeenten in Noordoost Twente weer wat gaan organiseren, dan kijken de bedrijfsopvolgers hoe ze er ook hun steentje aan bij kunnen dragen om dit soort evenementen nóg aantrekkelijker te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen