Gouden plak voor muziekvereniging Concordia

Foto: Concordia

Na maanden van voorbereiding was het dan zaterdag eindelijk zover, het optreden op het concours in Schiedam door muziekvereniging Concordia.

Na een spetterend en bijna perfecte uitvoering van de mars was het wachten op de prijsuitreiking. De spanning nam – naarmate de middag vorderde – alleen maar toe bij zowel de drummers, de meegereisde supporters en ook bij de thuisblijvers die het concours live konden volgen via internet.

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen. De speciale counters en de spectaculaire slow pass werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer. Het muzikale gedeelte, dat absoluut niet onderschat mag worden, werd onder leiding van Jan Thravalos gerepeteerd.

Om 16:45 was het dan eindelijk zover de prijsuitreiking, voor de beoogde gouden plek waren 80.00 punten nodig, Toen kwam het verlossende woord van de jury: 87.00 punten een gouden plak. De spanning was in eenmaal verdwenen en alle emoties kwamen eruit; de vreugdetranen en gebalde vuisten waren niet te tellen.

De terugreis van 2,5 uur in de bus was een groot feest en bij aankomst in het gebouw stonden de leden van het A-orkest klaar om de gouden drumband met een serenade te ontvangen. Hierna werd het feest doorgezet tot in de late uurtjes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen