Domijn overhandigt sleutel aan bewoners fase 3 Lelie- en Irisstraat

Lelie en Irisstraat fase 3
Lelie en Irisstraat fase 3
Foto: Domijn

Fase 3 van het project Lelie- en Irisstraat is klaar.

In deze fase bouwde aannemer Plegt-Vos in opdracht van Domijn 5 doelgroeponafhankelijke woningen aan de Irisstraat. De corporatie overhandigt op woensdag 21 november de sleutel aan de nieuwe bewoners.

De ‘nieuwe’ bewoners zijn niet helemaal nieuw. Het afgelopen jaar woonden drie van hen in dezelfde straat in een zogenaamde ‘wisselwoning’ en twee woonden in hun eigen woning. Op maandag 12 november konden de bewoners hun nieuwe woning al bekijken. Eén van de enthousiaste reacties was: “Perfect, een woning met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Dan hoef ik de trap niet meer op!”

Op woensdag 21 november ontvangen de bewoners de sleutels van hun nieuwe huurwoning.

Totale nieuwbouw

De totale nieuwbouw aan de Lelie- en Irisstraat bestaat uit 40 sociale huurwoningen: 32 eengezinswoningen en 8 doelgroeponafhankelijke woningen. Deze acht woningen hebben een badkamer en slaapkamer op de begane grond en zijn geschikt voor jong en oud. Daarnaast zijn er 27 kavels verkocht waarop koopwoningen worden gebouwd.

Fase 4

Dit jaar is een deel van fase 4 van de Lelie- en Irisstraat al gesloopt. In januari 2019 wordt gestart met de voorbereidingen voor de sloop van fase 4 door Kruse Groep. Domijn verkocht de bouwkavels aan Plegt-Vos Vastgoed Ontwikkeling en Aannemersbedrijf Kuipers die de 27 woningen in de koopsector realiseren.

Wat dit hele project bijzonder maakt, is dat de aannemer Plegt-Vos niet alleen de woningen bouwt. Plegt-Vos verzorgt ook het onderhoud voor de komende 25 jaar. Bij de sleuteloverdracht op 21 november is Plegt-Vos ook aanwezig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen