Fashioncheques aan de Voedselbank overhandigd: ‘armoede lijkt toe te nemen’

Harry Nijhuis, Mandy Versteeg en Jos in 't Veld
Harry Nijhuis, Mandy Versteeg en Jos in 't Veld
Foto: Mark Mensink

Wie van een beperkt inkomen moet leven besteedt het geld meestal naar eten, het huis, gas/water/licht, verzekeringen.

Voor kleding blijft er dan niet zoveel geld over. Gelukkig zijn er een aantal tweedehandskleding winkels in Losser en Overdinkel waar een ruime keus gebruikte kleren te koop is. Maar vaak is het aanbod voor kinderen (voornamelijk pubers) niet echt ruim. Zo ook zijn een paar goed aansluitende schoenen niet zo gemakkelijk te krijgen. Kinderen groeien hard en vaak is er geen geld om nieuwe schoenen, kleding of sportkleding te kopen.

De gemeente Losser springt daarom bij, vooral voor die kinderen die het niet zo breed hebben door ‘fashioncheques’ aan de voedselbank te geven. Vorig jaar waren er ongeveer 70 kinderen bekend bij de Voedselbank nu zijn het er 93. “Helaas lijkt het erop dat de armoede toeneemt”, liet wethouder Harry Nijhuis weten tijdens de uitreiking van de cheques. “En er is geen mooier moment dan tegen de feestdagen.”

De cheques die vorig jaar zijn uitgedeeld zijn dankbaar gebruikt bij onder meer de winkeliers in Losser bijvoorbeeld bij Go-Beauty, Wigger mode, LEADS Losser, Shoeby Losser en HEMA Losser.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen