Koninklijke erepenningen uitgereikt aan vier medewerkers Losserhof

Foto: Mark Mensink

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst heeft burgemeester Cia Kroon een Koninklijke Erepenning Menslievend Hulpbetoon uitgereikt aan vier medewerkers van de Losserhof.

Irma Eissink-Wildenborg uit Hof van Twente, Sara Orün uit Gronau, Natalya Winters-Joosten uit Enschede en Bianca Buonfanti uit Hengelo hebben zich met gevaar voor eigen leven ingezet bij de brand op de Losserhof op zaterdag 15 september 2018. Omdat deze vier mensen zeer adequaat hebben gehandeld, verdienen zij deze bijzondere waardering.

De uitreiking van vier erepenningen is uitzonderlijk. Gemiddeld worden er jaarlijks nog geen 20 uitgereikt.

Brand

De brand is op die bewuste zaterdag in september om 22.54 uur ontstaan. De twee medewerkers van de nachtdienst renden vervolgens direct naar de bewuste kamer. Samen met twee andere collega’s van de nachtdienst evacueerden ze de bewoners/cliënten van Rondweg 26.

Ze haalden drie cliënten uit het brandende appartement en uit belendende appartementen. Intussen ging één bewoner, de situatie niet begrijpend, weer naar binnen. Daarna haalden ze de andere bewoners van de locatie uit bed en brachten ze die veilig naar buiten.

Er was inmiddels veel rookontwikkeling ontstaan. Toch lukte het de medewerkers samen om alle getroffen bewoners tijdig te evacueren.

Toen de brandweer arriveerde (om 23.04 uur), stond iedereen al buiten. Om 23.18 uur heeft de brandweer de brand geblust.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen