John Meijerink wint goud op het NK biertappen

John Meijerink tapt een fris biertje

John Meijerink, eigenaar van Paviljoen Lutterzand uit De Lutte, is de beste biertapper van het land.

In drie rondes liet hij 63 andere tappers achter zich. De finale van het NK Tapwedstrijden vond ook dit jaar plaats op de Horecava in Amsterdam.

Meijerink was één van de liefst 64 biertappers die zich hadden gekwalificeerd voor de finale van het NK Tapwedstrijden. Hij doet regelmatig mee aan de wedstrijd, maar nu dus voor het eerst de gouden plak claimen.

Op plek twee eindigde Amber Ott van Zuyver Samen Eten en Drinken uit Soest en het brons ging naar Koen Wilmes van Biertaverne De Gouverneur in Maastricht.

Vaasjes, fluitjes en speciaalbier

In de eerste ronde werden de deelnemers verdeeld in twee groepen. De eerste 32 moesten twee fluitjes tappen, de andere 32 dienden twee vaasjes te tappen. In de tweede ronde werd dat omgedraaid. Over twee rondes werden de scores opgemaakt en gingen de beste tien door naar de finale.

In de finale moesten de tien deelnemers met liefst zes glazen op hun dienblad richting de jury. Twee vaasjes, twee fluitjes, één speciaalbier uit fles – die voor de jurytafel, op het dienblad uitgeschonken diende te worden – en één speciaalbier van de tap.