Buurt-AED van Veldzijde in gebruik genomen

Tijdens een officieel moment op maandag 24 juni is de eerste AED (Automatische Externe Defibrillator) in gebruik genomen in de wijk Veldzijde te Losser.

Voorzitter Harry Wilke heeft samen met de jongste deelneemster het apparaat in een speciale kast geplaatst. “Dit is een eerste stap om geheel Veldzijde een AED-dekking te geven”, vertelde hij enthousiast.

Naast het aanschaffen en plaatsen van een AED draagt de stichting ook zorg voor het opleiden van buurtgenoten. Op deze avond kregen ook de eerste 16 wijkbewoners hun AED-certificaat uit handen van Jos Hulsman van EHBO-Losser, Overdinkel & Glane, alwaar zij een ééndaagse cursus hebben gevolgd.

Zowel de AED als ook de AED-hulpverleners zijn aangemeld bij hartslagnu.nl, waardoor er bij een 112-melding voor reanimatie automatisch een beroep wordt gedaan op beschikbare burgerhulpverleners en de AED.

Een tweede AED is inmiddels aangeschaft en wordt binnenkort aan de Willibrordlaan geplaatst en ook daar zijn veel aanmeldingen voor de AED-cursus. Een derde AED is gepland in de buurt Molenstraat/Meidoornstraat. “Wij roepen derhalve ook de andere wijken op, die nog geen AED in hun wijk hebben, te starten”, aldus voorzitters Wilke en Olde Riekerink. Wie meer informatie wenst over het opstarten van een AED-wijk, kan het beste contact opnemen via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen