Gratis groentezaad voor basisscholen en BSO’s

Foto: Natuur en Milieu Overijssel

Basisscholen en BSO’s uit Losser kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel.

Een broodje met aardbeienjam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met komkommer en radijsjes. Al dit lekkers smaakt nog beter als je het zelf gekweekt hebt. Basisscholen en BSO’s kunnen nu heel gemakkelijk met de leerlingen aan de slag met een moestuin dankzij de gratis groentezaden van Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met Gemeenten voor Duurzame ontwikkeling (GDO) en het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag in hun klas of op het schoolplein.

Hoe ziet het zadenpakket eruit?

Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor onder andere sla, radijs, tomaat, wortel en rode biet. Op de pakketten staan geen commerciële uitingen van Rijk Zwaan, wel de gewasnaam, een jaarcode en een link waarmee je kunt nagaan waar de pakketten vandaan komen. De zaden in de pakketten zijn een veilig natuurproduct en vrij van bestrijdingsmiddelen en genetische modificatie.

Geïnteresseerde scholen en BSO’s uit Losser kunnen zich tot vrijdag 24 januari aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel via de website www.nmeoverijssel.nl/groentezaden. Het lespakket met de groentezaden volgt dan eind maart.

Jong Leren Eten

Deze moestuinactie is onderdeel van het programma Jong Leren Eten, een initiatief van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedsel (LNV) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In dit programma werken rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om in de periode 2017 t/m 2020 kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden