Escaperoom over smokkeltochten in grensgebied Overdinkel

Foto: Tourist Info De Lutte

Stichting Bruisend Overdinkel ontvangt 600 euro aan subsidie voor het realiseren van een escaperoom met het thema smokkelen en textiel.

In de ‘puzzelruimte’ gaat het verhaal van Overdinkel belicht worden. Deze onderscheidt zich hiermee van andere, reeds bestaande escaperooms. Het fenomeen escaperoom is sowieso nog geen onderdeel van het activiteitenaanbod in de gemeente Losser.

Saxion

Een groep studenten van Saxion heeft onderzoek gedaan naar wat er ontwikkeld kan worden om een toekomstig Smokkel- en textielmuseum ook aantrekkelijk te maken voor jongeren. Hun advies was een thematische escaperoom voor deze doelgroep in te richten. Hiervoor hebben de studenten een plan gemaakt, wat ze voor het einde van hun onderzoeksperiode nog proberen te realiseren. De stichting Bruisend Overdinkel, een van de initiatiefnemers van de plannen voor een Smokkel- en textielmuseum, heeft een aanvraag heeft ingediend voor een financiƫle bijdrage voor de inrichting van de escaperoom.

Wethouder Harry Nijhuis: “Smokkelen is een onderwerp dat echt hoort bij onze gemeente. En dan is het altijd de vraag: Hoe betrek je jongeren daar dan bij? Ik vind het een mooi initiatief om studenten te vragen onderzoek te doen en advies te geven. Uiteindelijk staan zij wat dichter bij de doelgroep. Een escaperoom is dan een mooie en eigentijdse oplossing en heeft zich ook al bewezen als een goed bezochte activiteit. Een activiteit die niet alleen leuk is voor jongeren maar waarin ouderen zich ook prima kunnen vermaken. Een escaperoom biedt stukje spanning wat heel erg past bij het onderwerp smokkelen. Gekoppeld aan informatie, lijkt mij een ideale manier om iets te leren. Voldoende redenen voor ons om een subsidiebedrag toe te kennen. Ik denk dat deze escaperoom zeker bijdraagt in het aantrekken van bezoekers naar Overdinkel en daarnaast ook gewoon leuk is voor jongeren uit Overdinkel. Ook het Toeristisch Genootschap Losser heeft positief geadviseerd.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen