Hoogste rechter wijst schadevergoeding bewoners Luttermolenveld van de hand

Foto: CC0

Een langlopend geschil tussen de gemeente Losser en tientallen bewoners van het Luttermolenveld in De Lutte lijkt definitief ten einde.

In 2016 dagvaarden 48 bewoners van de wijk het gemeentebestuur. Zij vonden het oneerlijk dat andere bewoners, die niet meebetaald hadden aan de bestemmingswijziging van het toenmalige recreatiepark naar een woonwijk, tóch een woonbestemming hebben gekregen.

De rechtbank wees hun eisen al in 2018 af. Hiertegen zijn 43 bewoners in beroep gegaan. En onlangs heeft het gerechtshof ook dat beroep afgewezen. Belangrijkste conclusie: de bewoners hebben op verzoek van de projectontwikkelaar een financiële bijdrage geleverd, niet op verzoek van de gemeente.

Wethouder Nijhuis: “Het is goed dat er in deze langlopende kwestie rond de bestemmingsplanwijziging van het Luttermolenveld nu eindelijk duidelijkheid is gekomen met dit arrest. De uitspraak van het hof is een bevestiging dat de gemeente Losser zorgvuldig en correct heeft gehandeld in dit complexe proces om van een recreatiepark een volwaardige woonwijk te maken”. Gezien het feit echter dat meerdere bewoners in beroep zijn gegaan kan ik me voorstellen, zoals wel eens vaker bij rechtszaken, dat niet iedereen blij is met deze uitspraak. Het schept echter wel duidelijkheid en ik hoop dat vele betrokkenen hier nu een streep onder kunnen zetten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen