Energy Challenges in Oldenzaal en Losser zijn begonnen

Bijna 100 scholieren van 9 basisscholen in Losser en Oldenzaal gaan het komende half jaar aan de slag met het thema duurzaamheid.

Via deze strijd krijgen scholieren kennis over energie en duurzaamheid, en worden ze uitgedaagd om deze kennis in praktijk te brengen door een op school een duurzaamheidscampagne te organiseren op.

Campagnes

De kinderen vormen zogenaamde Energizerteams, die met elkaar de strijd aangaan voor energiebesparing, duurzaam omgaan met afval en klimaatbestendigheid.

De teams, uit de groepen 5 t/m 8, hebben inmiddels een teamnaam, logo en promotievideo. Woensdagochtend, tijdens de start, maakten de teams kennis met elkaar en zijn ze klaargestoomd voor hun eigen campagne aan de hand van workshops over energie, afval en het klimaat.

Verdere invulling

De gemeente Oldenzaal heeft op 10 oktober 2019 een Global deal gesloten met het basisonderwijs voor ‘energiebesparing’ en ‘duurzaam omgaan met afval’. Vorig jaar al werd er een Greune deal gesloten tussen de gemeente Losser en haar basisscholen. Via de Energy Challenges kunnen scholen hieraan invulling geven.

Op woensdag 3 juni wordt bekendgemaakt welk team de beste campagne heeft georganiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen