Vrijwilligersteam van Losser Duurzaam staat paraat om aan de slag te gaan

Foto: Vrijwilligersteam Losser Duurzaam

Met tien enthousiaste personen sterk, in het leven geroepen om de overgang naar een duurzamere samenleving maatschappelijk op te pakken, staat het vrijwilligersteam van Losser Duurzaam klaar om aan de slag te gaan.

Dit gebeurt door het faciliteren en stimuleren van inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de gemeente Losser om activiteiten te ondernemen voor een duurzame verandering. Deze duurzame bewustwording willen ze vergroten en activeren door informatiebijeenkomsten en energiecafés te organiseren; motiveren en uitdagen van buurten en wijken om bezig te gaan met Greune Deals en buurtinitiatieven.

Samen met het ambtelijk Interne Transitie Team van de gemeente Losser maken zij deel uit van het Platform Duurzaam Losser.

Enkele ambities van het team zijn:

  • Een groen, gezond en veilig Losser, voor jong en oud – Verscheidenheid versterken van dier- en plantsoorten, bewoners betrekken bij de inrichting en het onderhoud van de eigen groen omgeving, stimuleren van duurzame mobiliteit, asbestvrije daken, bodemvervuiling voorkomen, kansen voor bodemenergie zichtbaar maken en planten van bomen.
  • Een klimaatbestendig Losser, rekening houdend met de gevolgen van de klimaatverandering – Afvoeren van regenwater van het riool af koppelen, onttegelen en vergroenen van tuinen, groene daken- en gevels en regentonnen voor wateropvang t.b.v. besproeien van planten, groen en water in evenwicht in projecten, klimaatbestendige maatregelen in ontwikkelprojecten.
  • Een energieneutraal Losser, energie in eigen hand – Energiebesparingen- en opwekking energie bij bedrijven en woningen door beter isoleren, zonnepanelen, gas terug, warmtewinning door onder meer riothermie.
  • Een circulaire economie in Losser, van afval naar grondstof – Gebruik van grondstoffen beperken, stimuleren van hergebruik, buurtinitiatieven stimuleren, voor het delen i.p.v. kopen van goederen in goed ‘noaberschap’.

Via het mailadres [email protected] is meer informatie over de Greune Deals en buurtinitiatieven verkrijgbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen