‘Groeien naar vijftig openbare laadpalen voor elektrische auto’s in de vijf dorpen’

Foto: CC0

De gemeente Losser werkt momenteel aan de voorbereidingen om meer laadpalen te plaatsen in de vijf dorpen in de komende jaren.

Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch aangedreven vervoersmiddelen. Wethouder Jaimi van Essen wil een dekkend, toegankelijk, veilig en betaalbaar laadnetwerk realiseren. “Elke twee jaar kijken we naar waar we staan, zodat we meegroeien met de behoefte.”

Als een verzoek tot het plaatsen van publieke laadinfrastructuur is goedgekeurd, bepaalt het college per individueel verzoek wat hiervoor de beste locatie is. Hierbij houdt de gemeente onder andere rekening met veiligheid en groenvoorzieningen. Daarnaast kijkt de gemeente naar strategische locaties, bijvoorbeeld toeristische locaties en locaties in de buurt van sportfaciliteiten. Ook data uit de laadpalen zelf leveren informatie op over toekomstige laadlocaties.

Ambitie: van drie naar vijftig laadpalen

Op dit moment staan er drie openbare laadpalen van Allego in Losser: Bij ‘t Lossers Hoes in Losser, aan de Smalmaatstraat in Losser en bij het Trefhuus in Overdinkel. Verder komen er nog zes palen bij in 2021, die verspreid over de gemeente geplaatst worden. Van Essen: “Inwoners kunnen meedenken over de toekomstige laadpalen. We willen een traject opzetten om inwoners en ondernemers te informeren en te raadplegen over toekomstige ontwikkelingen van elektrisch rijden, en hoe wij dit als gemeente het beste kunnen ondersteunen. Dit traject zal in de herfst van 2021 beginnen, inwoners en ondernemers zijn van harte uitgenodigd om dan mee te denken.”

De verwachting is dat dit aantal van 9 in 2021 naar ongeveer 50 in 2025 gaat, om mee te groeien met de vraag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen