Grote picknick tegen ‘eenzaamheid in coronatijd’

Foto: Manna

Zorgorganisatie Manna organiseert op vrijdag 17 september aanstaande een grootschalig maatschappelijk evenement voor circa 1500 mensen in tien Twentse gemeenten.

Het evenement staat in het teken van ‘nieuwe ontmoetingen aangaan’ vanwege het teruglopen van sociale contacten door het coronavirus. Voor alle cliënten, vrijwilligers en medewerkers van Manna is er een gratis picknick op vijftien locaties in Twente. In Losser vindt de picknick van 11 tot 15 uur plaats bij Erve Kraesgenberg.

Moeilijk jaar

Afgelopen jaar is voor velen een heel moeilijk jaar geweest, onder andere ook in het sociale netwerk. Mensen zagen elkaar niet meer, hebben een angst ontwikkeld om af te spreken, komen veel minder de deur uit, waardoor eenzaamheid op de loer ligt. Manna maakt daar werk van door het thema eenzaamheid centraal te stellen, daar een programma voor op te zetten en activiteiten voor te ontwikkelen.

Eén van de activiteiten is de Manna Picknick, waarbij mensen uit eenzelfde wijk of dorp elkaar ontmoeten, interesses delen en afspraken kunnen maken voor een vervolgcontact, zodat hier zo mogelijk een start ligt voor het aangaan van een duurzame relatie. Samen met medewerkers en vrijwilligers, jongeren van FC Noaber, bedrijven en bijdrages van het LVC Vaillantfonds en het fonds Sluyterman van Loo wordt dit evenement mogelijk gemaakt.

Dossier: Coronavirus
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen