Vitens biedt excuses aan voor alle problemen: Kookadvies kraanwater opgeheven

Foto:

Vitens heft het kookadvies voor de gemeente Oldenzaal, de gemeente Losser en een klein deel van de gemeente Dinkelland per direct op.

Dat betekent dat klanten van het waterbedrijf hun kraanwater voor consumptie niet meer hoeven te koken. Zij zijn allen reeds hierover geïnformeerd, aldus Vitens.

Zondagmiddag kwamen de laatste definitieve testresultaten binnen. Deze lieten zien dat er geen enterococcen bacteriën meer in het drinkwater zitten. Het water hoeft dus niet meer gekookt te worden en het is dus weer volledig veilig om te drinken.

Besmettingsbron

“De bron van de besmetting van het drinkwater zit in een van onze drinkwaterreservoirs”, laat Vitens weten. “Het reservoir is dan ook buiten bedrijf gesteld en deze gaan wij nog renoveren. Pas als het reservoir weer gegarandeerd veilig is, wordt deze in bedrijf genomen. Wel blijven we de komende tijd het water in het leidingnet controleren. Wij begrijpen heel goed dat het kookadvies impact heeft gehad op onze klanten. Wij vinden het erg vervelend dat wij afgelopen periode twee keer een kookadvies hebben moeten afgeven.”

Evaluatie en feedback

Vitens geeft aan dat het van belang is om intern, maar ook met de betrokken gemeenten en instanties, de situatie te bekijken en terug te kijken wat er is gebeurd. Hester Latenstein van Voorst: “Wij willen onze klanten bedanken voor hun begrip. Vitens is er bewust van dat het echt heel erg vervelend is geweest voor onze klanten. Wij begrijpen ook heel goed dat deze situatie ook vragen oproept. Wij gaan dan ook terugkijken en evalueren. Daarin staat de impact op onze klanten voorop.”

UV-installatie

Op dit moment tonen alle testuitslagen aan dat het drinkwater in de reservoirs veilig is. Vitens heeft met spoed een UV-installatie geplaatst die stand by staat. Als testresultaten van het reservoir daar aanleiding toe geven, zetten ze de UV-installatie direct aan. Dit betekent dat voor de gemeente Oldenzaal, de gemeente Losser en een klein deel van de gemeente Dinkelland deze installatie direct in bedrijf gesteld kan worden – mocht dit nodig is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen