WK-goud voor drumband van muziekvereniging Concordia uit Overdinkel

Foto: Concordia Overdinkel

Na maanden van voorbereidingen heeft de drumband van muziekvereniging Concordia uit Overdinkel afgelopen zondag een gouden plak weten te veroveren op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade.

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen. De speciale counters werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer. Het muzikale gedeelte, dat absoluut niet onderschat mag worden, werd onder leiding van Norbert Bruins gerepeteerd.

Spannend tot het eind

Na een spetterend en bijna perfecte uitvoering van de mars, in de klasse World Division Marching, rond tien uur in de ochtend was het lang wachten op de prijsuitreiking. De terugreis werd rond de klok van 15 uur ingezet na enkele andere optredens te hebben gekeken, ook omdat de prijsuitreiking pas rond 19.30 zou starten.

In ’t Muziekhoes aangekomen was het tijd voor een feestje en een barbecue met de thuisblijvers en supporters. Maar door een brand nabij het voetbalstadion waarin het WMC plaatsvond, werd de prijsuitreiking uitgesteld. De spanning werd hierdoor alleen nog maar groter.

Om 21.45 uur was het dan eindelijk zover; de prijsuitreiking die via een livestream werd bekeken. Voor de beoogde gouden plek waren 80.00 punten nodig. Toen kwam het verlossende woord van de jury: 85.16 punten. De spanning was in één keer verdwenen en alle emoties werden geuit. De vreugdetranen en gebalde vuisten kwamen naar boven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen