Concordia uit Overdinkel wordt tweede op snikheet NK

Foto: Concordia

Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel heeft op het NK Show & Mars in de Overijsselse plaats Hasselt beslag weten te leggen op een zilveren plak.

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen, want alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen. De speciale counters werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maƮtre Gerben Keujer. Het muzikale gedeelte, dat absoluut niet onderschat mag worden, werd onder leiding van
Norbert Bruins gerepeteerd. Kortom, de voorbereidingen waren top voor het eerste NK na coronatijd.

Snikheet

Concordia kwam uit op het onderdeel mars in de Championshipklasse, dit is tevens de hoogst mogelijke klasse op het NK. Tijdens het optreden was het met zo’n 30 graden snikheet en de bijna geheel zwarte uniformen zorgden nog voor een extra uitdaging. Het optreden zag er goed uit volgens de meegereisde supporters, maar de drummers zelf waren zeer kritisch over hun neergezette prestatie.

Toen was het wachten op de jurybeoordeling. De vierkoppige jury kijkt hierbij naar de muzikaliteit en de visuele aspecten van het marcheren. En na uren wachten, totdat alle korpsen hun beurt hadden gehad, kwam dan eindelijk de uitslag. De tweede plaats met 82,3 punten. Een resultaat waar de vereniging zeer trots op is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen