Particulier onderzoeksbedrijf CTS uit Losser overgenomen door Amerikaanse partner

Foto: PCM Trials

PCM Trials neemt het in Losser gevestigde Clinical Trial Service over en wordt daarmee de meest ervaren onafhankelijke aanbieder van mobiele bezoekdiensten met het grootste geografische dekkingsgebied ter ondersteuning van gedecentraliseerde klinische onderzoeken.

PCM Trials uit Denver (VS), marktleider in het leveren van mobiele onderzoeksverpleegkundigen voor gedecentraliseerde klinische onderzoeken (decentralized clinical trials, DCT’s), heeft de overname aangekondigd van Clinical Trial Service (CTS). Dit in Losser gevestigde particuliere klinische onderzoeksbedrijf is een langdurige partner van PCM Trials. Het heeft meer dan 30 jaar ervaring in het beheren van en zorgen voor de personeelsbezetting van wereldwijde klinische onderzoeken met GCP-opgeleide mobiele onderzoeksverpleegkundigen voor gedecentraliseerde klinische onderzoeken. De overname, die onmiddellijk van kracht wordt, breidt de toch al omvangrijke wereldwijde voetafdruk van PCM Trials uit.

“CTS past perfect bij ons”, zei Greg Austin, president van het in Denver gevestigde PCM Trials. “We werken al jaren met hen samen aan talloze onderzoeken om zeer gekwalificeerde onderzoeksverpleegkundigen te leveren voor veel van onze meest complexe internationale klinische onderzoeken. Hun capaciteit om de markt, de cultuur en de wettelijke vereisten van een individueel land te begrijpen, stelt ons in staat om testen op tijd te starten en af te ronden. Samen hebben we een beproefd projectmanagementmodel gecombineerd met de allerbeste diensten voor mobiele onderzoeksverpleegkunde om een ongeëvenaard ervaringsniveau op het gebied van gedecentraliseerde klinische onderzoeken te bieden en de mogelijkheid om meer dan 80 landen te bereiken. Dit innovatieve model is ontworpen om sponsors en klinische onderzoeksorganisaties te ondersteunen die wereldwijde gedecentraliseerde klinische onderzoeken willen uitvoeren en een beter behoud van patiënten en een grotere diversiteit van patiënten willen realiseren.”

CTS werd in 1993 opgericht in Losser, Nederland, en werd al snel een voorkeursleverancier van mobiele onderzoeksverpleegkundigen voor enkele van de grootste namen in de farmaceutische industrie. De organisatie beschikt over een netwerk van meer dan 40 partners voor mobiele verpleegkundigen dat zij beheert als onderdeel van haar robuuste netwerk van lokale landelijke aanbieders van verpleegkunde, die kwaliteitsoplossingen bieden door zorgvuldig gescreende, geselecteerde, beheerde en opgeleide onderzoeksverpleegkundigen in meer dan 80 landen. Naast het afhandelen van de personeelsbehoeften voor mobiele onderzoeken, beheert CTS ook verschillende logistieke functies om ervoor te zorgen dat onderzoeksproducten en noodzakelijke laboratoriummaterialen op tijd aan de juiste patiënten worden geleverd en worden toegediend door verpleegkundigen met protocolspecifieke training en ervaring.

“Deze overname bood ons de ideale oplossing om ons bedrijf te laten groeien”, zei Mirjam Bruggink, eigenaar en oprichter van CTS. “Onze twee organisaties zijn vanuit cultureel oogpunt goed op elkaar afgestemd en bezitten vergelijkbare waarden rond het belang van het bevorderen van klinisch onderzoek. Omdat PCM Trials onafhankelijk is en geen onderdeel is van een groter verticaal geïntegreerd bedrijf, heeft het meer een familiale sfeer. Het is een gerenommeerd bedrijf en beschikt over de financiële kracht om ons naar het volgende niveau te brengen in het leveren van diensten en innovatie aan onze klanten. We zijn allemaal erg enthousiast over deze nieuwe stap.”

PCM Trials heeft sinds de oprichting in 2008 talloze wereldwijde testen uitgevoerd en heeft de capaciteit om mobiele bezoeken in meer dan 80 landen te verzorgen. Volgens Austin vertegenwoordigt de overname van CTS een nieuwe stap die PCM Trials heeft gezet om het meest directe verpleegkundemodel op wereldwijde schaal beschikbaar te maken. Tot op heden heeft PCM Trials meer dan 150 sponsors en meer dan 300 protocollen geholpen. Veel van deze onderzoeken zijn voltooid als resultaat van de samenwerking van PCM met CTS. Nu heeft PCM Trials als één bedrijf een administratieve laag geëlimineerd om een nog directere relatie tussen sponsors en mobiele onderzoeksverpleegkundigen te creëren. Volgens Austin zal dit resulteren in een vereenvoudigd contracteringsproces voor klanten, verbeterde communicatie voor onderzoeksteams, snellere doorlooptijd, grotere consistentie en onderzoeksgegevens van hogere kwaliteit.

Bruggink en haar hele CTS-team blijven bij het bedrijf om een soepele overgang te garanderen en alle lopende en toekomstige klinische onderzoeken voor klinische operaties en gedecentraliseerde klinische onderzoeken voort te zetten. CTS zal haar Europese kantoor- en logistieke centrum in Losser, Nederland, onder de merknaam CTS en met haar huidige werknemers blijven exploiteren. CTS zal, als onderdeel van PCM Trials, klanten in alle sectoren, zoals sponsors, klinische onderzoeksorganisaties en leveranciers van mobiele onderzoeksverpleegkunde, blijven bedienen in verschillende mobiele bezoekmodellen.

“We zijn enthousiast over de kans om onze klanten rechtstreeks te bedienen, maar ook via ons baanbrekende partnernetwerk voor gecertificeerde mobiele onderzoeksverpleegkundigen”, voegde Austin eraan toe. “Onze twee organisaties hebben samen bijna 50 jaar ervaring in het verfijnen van processen en operaties. Gedurende deze tijd hebben we ons uitsluitend gericht op mobiel onderzoek, waardoor ons gecombineerde team het meest ervaren in de industrie is. Deze collectieve expertise stelt ons in staat om meer innovatieve oplossingen na te streven die resulteren in betere uitkomsten voor onze klanten en patiënten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen