Rick's Vis & Vlees haalt landelijk nieuws in zowel Duitsland als Nederland

26 okt 2020, 10:25 Nieuws
schermafdruk 2020 10 26 102300
WDR

Duitse en Nederlandse media hebben dit weekend volop aandacht besteedt aan het restaurant van Rick de Vries (34) uit Overdinkel.

Het bedrijf is precies op de landsgrens gesitueerd. Waar in Nederland de restaurants gesloten moeten blijven, is dat bij de Oosterburen (nog) niet het geval. Reden voor de ondernemer een partytent te plaatsen op Duits grondgebied, waar klanten uit Duitsland hun gerechten geserveerd krijgen. Een slimme oplossing dus, waarbij geen coronamaatregelen overtreden worden.

In beide landen stortten diverse regionale en landelijke nieuwsorganisaties, zoals het populaire Bild, zich op de bedrijfseigenaar die de horecasluiting in Nederland handig voor zijn Rick's Vis & Vlees weet te omzeilen. "In Nederland is alleen het afhalen van maaltijden toegestaan, maar mijn Duitse klanten willen gewoon even lekker zitten en gebakken kibbeling en haring eten."

De vis wordt daarmee in Nederland gebakken en komt daarna in Duitsland op tafel.