Gemeente zoekt jonge superhelden

De gemeente Losser is op zoek naar jeugdige superhelden. En daar hebben ze de hulp van iedere inwoner voor nodig.

Iedereen kent vast wel een kind op school, de sport- of muziekvereniging of in de buurt die iets heel bijzonders heeft gedaan en daarvoor een bijzondere waardering verdient: een Kinderlintje.

Wat is iets heel bijzonders?

De gemeente Losser vind het heel bijzonder als een kind bijvoorbeeld lange tijd iedere dag of week een zieke broertje, zusje, ouders of buurvrouw helpt. Of als diegene alleen of samen met een ander vriendje geld heeft ingezameld voor een goed doel, of taart bakt voor oude mensen. Of als die jongen of dat meisje zich inzet voor andere kinderen, zodat ook zij mee kunnen doen met spelen of sporten.

Het aanmelden van zo’n jonge held kan via een formulier dat bij op scholen ligt of via de website www.losser.nl, waar het aanmeldformulier te downloaden is. Bellen naar de gemeente is eveneens mogelijk: Marjo Versteegh, telefoon 053-4818276. Per e-mail kan ook: [email protected].

Een deskundige jury beoordeelt alle aanmeldingen en bepaalt of de aangemelde held een Kinderlintje krijgt.

Uitreiking

Op maandag 20 november reikt burgemeester Jean Paul Gebben de Kinderlintjes 2017 uit. De held mag dan, samen met ouders, broertjes en zusjes, klasgenoten, juffen en meester, naar het gemeentehuis in Losser komen. Tijdens een feestelijk bijeenkomst, met een toespraak van de burgemeester, krijgen ze dan het kinderlintje met een mooie medaille erbij. En natuurlijk een leuk cadeau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen