Welke bestrating krijgt het centrum van Losser?

Foto: CC0

Het centrumplan van Losser gaat een volgende fase in.

Voordat de werkzaamheden vanuit de Gronausestraat het centrum van Losser ingaan, wil de gemeente met deskundigen beoordelen welke bestrating het best past bij de visie.

‘Proeftuin’

Via een Europese aanbesteding konden leveranciers van straatbakstenen een offerte uitbrengen op de bestrating die de gemeente voor de komende jaren in het centrum van Losser wil laten leggen. Het moest een Europese aanbesteding zijn, omdat het bedrag rond de 800.000 euro ligt.

In totaal hebben 3 leveranciers zich ingeschreven en zij hebben de proefvlakken naast de Aloysiusschool op een dusdanige wijze aangelegd dat ook weer circa 20 parkeerplekken zijn ontstaan. Het geheel is vormgegeven in een soort ‘proeftuin’, waaraan ook het straatmeubilair en de passende verlichting niet ontbreken, zodat iedereen zich een beeld kan vormen van hoe het geheel er mogelijk uit komt te zien.

Bijeenkomst

Wethouder Wildschut geeft morgen aan genodigden een toelichting op het proces tot nu toe en geeft ook aan wat de volgende stappen in de aanpak voor het centrumplan Losser zijn. Daarnaast wil de gemeente deze gelegenheid gebruiken om afscheid te nemen van de bestaande klankbordgroepen en hen te danken voor hun belangrijke inbreng en inzet van tijd.

De bijeenkomst start in ’t Lossers hoes.

Onderwerpen

Tijdens zijn uitleg besteedt wethouder Wildschut o.m. aandacht aan de volgende zaken:

  • stand van zaken van het ontwerp Gronausestraat
  • opzetten van het uitvoeringsprogramma Parapluplan centrum Losser en welke deelprojecten daaronder gaan vallen (fase I)
  • toelichting op de Europese aanbesteding van inkoop van straatbakstenen voor de Gronausestraat en centrum Losser
  • doorkijkje naar de planning van de eerste projecten die worden opgepakt
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen