Poepbakken tegen overlast van hondendrollen

Hondenpoep, ’s lands grootste kleine ergernis en in de gemeente Losser is dat niet anders.

In 2017 heeft de gemeenteraad besloten de overlast van honden tegen te gaan en te onderzoeken wat de gemeente terug kan doen voor honden en hun baasjes. Per dorpskern is geïnventariseerd welke maatregelen er volgens de inwoners (zowel hondenbezitters als mensen zonder honden) getroffen moeten worden.

Poepbakken

Ook de dorpsraden hebben advies gegeven. Uit deze inventarisatie kwam nadrukkelijk naar voren dat er onder andere behoefte is aan bepaalde voorzieningen, zoals hondenpoepbakken. De gemeente heeft daarom als eerste stap in het terugdringen van deze ergernis een aantal van deze bakken aangeschaft. Het servicebedrijf gaat deze bakken medio juni plaatsen.

De aangeschafte (blauwe) bakken zijn voorzien een logo en een klep, zodat zichtbaar is waar (verpakte) hondendrollen snel en netjes kunnen worden weggegooid. Deze bakken worden 1 keer per week geleegd.

Locaties

De geplande locaties zijn in overleg met de dorpsraden bepaald op basis van looproutes en loopafstand. De insteek is om zo veel mogelijk ‘uit de wijk’ te blijven, omdat de meeste hondenbezitters hun honden uitlaten langs de randen van de kernen of in het buitengebied.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen