Provincie: Losser heeft de zaakjes goed op orde

Foto: Mark Mensink

De provincie heeft de resultaten van het Interbestuurlijk Toezicht (IBT) van de gemeente Losser vastgesteld en het totaalbeeld is voor het tweede jaar achtereen positief.

Burgemeester Cia Kroon: “De verbeteringen zijn in Losser al een aantal jaren geleden ingezet en ik ben erg blij dat dit goede resultaat nu wordt bestendigd.”

De provincie houdt toezicht op de manier waarop gemeenten in Overijssel hun taken uitvoeren. Hierbij wordt gekeken naar vijf onderdelen van de gemeentelijke organisatie: financiën, wet ruimtelijke ordening (Wro), archief, huisvesting statushouders en de wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo, ofwel vergunningverlening en handhaving). Het resultaat van dit toezicht wordt inzichtelijk gemaakt aan de hand van het ‘verkeerslichtmodel’ (groen, oranje of rood). De provincie kent voor het totaalbeeld en de afzonderlijke domeinen van een gemeente een kleur toe.

Bij de domeinen archief en Wabo is nog ruimte voor verbetering. In beide gevallen wordt hard gewerkt aan het verbeteren van deze score, zo laat het college van burgemeester en wethouders weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen