Beveiligers in ’t Lossers Hoes om overlast van bezoekers tegen te gaan

Lossers hoes
Lossers hoes
Foto: Gemeente Losser

De partners die een ruimte in gebruik hebben in ’t Lossers Hoes, waaronder de gemeente, ervaren de laatste tijd in toenemende mate overlast en hierom worden de regels voor het publiek aangescherpt.

Wethouder Jaimi van Essen: “We zien inwoners graag naar ’t Lossers Hoes komen, maar dit moet niet gepaard met gaan overlast en hinder voor anderen.”

Huisregels

Er zijn regels vastgesteld dat paal en perk aan de overlastgevers moet stellen. Het gaat om het hinderen van andere gebruikers, onfatsoenlijk taalgebruik en misbruik van de koffievoorziening. Daarom heeft het college na afstemming met de partners een aantal huisregels vastgesteld. Wethouder Van Essen: “We willen de overlast en hinder voor publiek en medewerkers zoveel mogelijk voorkomen en beĆ«indigen, daarom hebben we gekozen voor een aantal huisregels waar bezoekers zich aan moeten houden.”

Beveiliging

In de eerste periode na vaststelling van de huisregels worden er beveiligers ingezet om de huisregels te handhaven. In eerste instantie worden overtreders aangesproken op hun gedrag, maar bij aanhoudend ongepast gedrag kan een gebouwverbod worden opgelegd.

Bij jeugdige overtreders behoort een gesprek met de ouders tot de mogelijkheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen