Kavelverkoop in de allereerste gasloze wijk gaat van start

Foto: CC0

Geïnteresseerden voor een bouwkavel in Losser worden op hun wenken bediend, want op 26 juni (10 tot 12 uur) start de verkoop van de bouwkavels eerste fase van de Saller 2C in ’t Lossers hoes.

Voor iedereen die hierover eerst meer wil weten is er op 17 juni om 18.30-20.30 uur op diezelfde locatie een informatieavond. En op 6 juni om 15.00 uur onthult wethouder Anja Prins het bouwbord dat hoort bij de kavelverkoop.

Gasloze wijk

Dit is de eerste wijk in Losser waarin gasloos gebouwd gaat worden, iets wat sinds 1 juli 2018 verplicht is.

De bouwkavels die voor de verkoop beschikbaar worden gesteld bestaan uit zeven vaste bouwkavels en twee bouwstroken. De diepte van de bouwkavels in de bouwstrook liggen vast en de breedte van de kavel is door de kopers zelf te bepalen, enige voorwaarde is dat er een verkoopbare kavel overblijft. De vaste bouwkavels zijn geschikt voor vrijstaande woningen en de bouwstroken zijn geschikt voor zowel vrijstaande woningen als twee onder een kap.

De bouwkavels variëren in grootte tussen 466 en 854 m2. De basisprijs per m2 is circa 350 euro (inclusief BTW), afhankelijk van de grootte en de ligging van de kavel. Overige kavels in dit plan komen te zijner tijd in de verkoop.

Verkoopvoorwaarden zijn aangepast

Om het kopen van een kavel wat makkelijker te maken kent de gemeente Losser ruime reserveringstermijnen en hoeft de woning pas na 3 jaar na afname van de bouwkavel gereed te zijn. Daarnaast zijn er ontbindende voorwaarden in verband met de verkoop van de eigen woning.

Wie nog vragen heeft kan contact opnemen met Kristel Zissler ([email protected]).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen