Start werkzaamheden Losser centrumplan

Foto: Gemeente Losser

Dinsdag heeft wethouder Jaimi van Essen het startsein gegeven waarmee de werkzaamheden de eerste fase van project één van het Centrumplan Losser officieel zijn begonnen.

Project één kent zes fasen en bestrijkt een behoorlijk groot gebied: Gronausestraat, Brinkstraat, Langenkamp en aanpalende straten. Deze fase behelst een deel van de Raadhuisstraat en het Zijland.

Het totale centrumplan omvat vele projecten, niet alleen bestrating maar ook gevels, herinrichting van pleinen, straatmeubilair, waterbergingen en rioleringen. Het is een integraal plan waarin wordt samengewerkt met vele partners. De bedoeling is wel dat het werk zo efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd en dat de overlast tot een minimum wordt beperkt. Aanwonenden zijn zoveel mogelijk aangehaakt bij de plannen om verrassingen te voorkomen. Daarnaast is er een buurtconciërge ingezet die de puntjes nog op de i zet en ook tijdens de werkzaamheden contact onderhoudt met de omwonenden.

De werkzaamheden worden ook aangegrepen om wateroverlast in toekomst zoveel mogelijk te beperken. Denk daarbij aan waterbergingen, vernieuwde rioleringen, afkoppelen van het regenwater.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen