Verbouw van het Twents Carmel College opgeleverd

Vrijdag is de verbouw van het Twents Carmel College in Losser opgeleverd door aannemer Marku Bouw en installateur Brusche/Engberink.

Wethouder Jaimi van Essen zette namens de gemeente zijn handtekening onder de opleveringsovereenkomst. “In april 2018 is gestart met de revitalisatie van het Twents Carmel College Losser. In de eerste maanden hebben we wat vertraging gehad, maar daarna is de verbouw voorspoedig verlopen, waardoor de nieuwbouw vandaag kon worden opgeleverd. De samenwerking met Marku Bouw uit Lichtenvoorde en combinatie Brusche/Engberink uit Almelo is uitstekend verlopen. Er staat nu een prachtig gebouw waarmee het voortgezet onderwijs en het muziekonderwijs heel wat jaren vooruit kan.”

“Een mooi moment vandaag, de oplevering van het gebouw. Ons docententeam heeft een kijkje kunnen nemen en dat leverde heel veel enthousiaste reacties op”, aldus directeur Ellen Vos van het Twents Carmel College in Losser. “We zijn heel blij met het resultaat en zien er naar uit om weer gebruik te gaan maken van het nieuwe gebouw. Voordat dit mogelijk is zijn we nog enkele weken bezig met inrichten en verhuizen, maar op de eerste schooldag, 26 augustus, is het zover.”

“Ook wij zien er erg naar uit om gebruik te maken van onze nieuwe huisvesting in het Twents Carmel College”, vertelt Martine Haitjema-Bauhuis (cultuurcoach en coördinator muziekonderwijs Stichting Fundament). In september worden hier de eerste muzieklessen gegeven. We maken niet alleen gebruik van een aantal klaslokalen van het Carmel College, maar hebben ook twee eigen lokalen die volledig beschikbaar zijn voor het muziekonderwijs. Voor muziekleerlingen is er een eigen ingang zodat buiten schooluren niet het hele gebouw toegankelijk is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen