Groep uit Litouwen en Polen bezocht ’t Lossers hoes

Foto: Gemeente Losser

Vandaag brachten 40 Litouwers en Polen een bezoekje aan de gemeente Losser.

Het buitenlandse bezoek woont in hun thuisland in kleine dorpen en is benieuwd naar het (dorps)leven in de gemeente Losser. Ze bezochten ’t Lossers hoes, de markt, de supermarkt en de kringloopwinkel. Daarna gingen ze richting arboretum Poortbulten en Bad Bentheim, waarna de dag in Emsbüren werd afgesloten.

In ’t Lossers hoes werden de bezoekers ontvangen door de wethouders Jaimi van Essen en Anja Prins. Zij vertelden onder andere dat zij het belangrijk vinden dat inwoners goed de weg naar (zorg)voorzieningen weten te vinden en dat om die reden veel instanties in één gebouw zijn ondergebracht. Ook gingen ze in op het belang van het verenigingsleven. De betrokkenheid en de bereidheid om elkaar te helpen is groot, zo gaven ze aan.

Kookboek door mannen

De Losserse gemeenschap heeft al jarenlang contacten met Emsbüren op het gebied van werkgelegenheids- en scholingstrajecten. Er werden verschillende initiatieven genomen om de situatie van Oost-Poolse en Litouwse plattelandsvrouwen te verbeteren. Eén daarvan was het uitbrengen van een kookboek door mannen. Van dit boek werd een Nederlandse, Duitse, Litouwse en Poolse versie uitgebracht. De opbrengst is bestemd voor scholingsprojecten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen