Gemeente continueert subsidie van Stichting Leergeld Losser voor kinderen in armoedesituaties

Foto: Gemeente Losser

De gemeente ondersteunt Stichting Leergeld financieel in hun rol om kinderen van 4-18 jaar in armoedesituaties deel te kunnen laten nemen aan maatschappelijke en sociale activiteiten op het gebied van sport, cultuur, welzijn en onderwijs.

De gemeente is zeer tevreden over het functioneren van de organisatie, die sinds 2015 actief is. Afgelopen tijd is er een behoefte geconstateerd om de initiële subsidievoorwaarden aan te passen naar de huidige behoeftes. Zo heeft de stichting Leergeld de grens, om in aanmerking te komen voor ondersteuning, verhoogd van 110% naar 120% van het wettelijk sociaal minimum. Hierdoor kunnen meer kinderen gebruikmaken van de faciliteiten.

Meerwaarde

Wethouder Anja Prins: “In de afgelopen jaren is gebleken dat de Stichting Leergeld Losser een absolute meerwaarde heeft voor de ondersteuning van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die in gezinnen leven die het financieel wat zwaarder hebben. Het college van de gemeente Losser vindt het van belang dat iedereen maatschappelijk mee kan doen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het kunnen sporten of muziek maken. Dat moet voor alle kinderen in Losser toegankelijk zijn en we zien dat Stichting Leergeld Losser veel gezinnen heeft kunnen helpen en stimuleren dat zij dat in toekomst ook blijven doen.”

Uit de tweejaarlijkse Armoedemonitor blijkt dat het bereik onder kinderen in armoedesituaties door de St. Leergeld tussen 2016 en 2018 aanmerkelijk is gestegen van 25% (75 kinderen) tot 53% (193 kinderen).

Financiële ondersteuning

De Stichting Leergeld Losser ontvangt, in het kader van het gemeentelijk armoedebeleid, van de gemeente Losser een jaarlijkse subsidie. Dit bedrag is bedoeld om kinderen uit de doelgroep deel te kunnen laten nemen aan maatschappelijke activiteiten op het gebied van sport, cultuur, welzijn en onderwijs.

Over de hoogte van het bedrag worden jaarlijks afspraken gemaakt die afhankelijk zijn van de omvang van het te verstrekken pakket, het aantal kinderen dat gebruikmaakt de faciliteiten, de middelen die beschikbaar zijn vanuit de gemeente en de eigen middelen die de St. Leergeld heeft verkregen door sponsoring, fondsenwerving en subsidies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen