Koninklijke onderscheiding drie leden Historische Kring Losser

Foto: Gemeente Losser

Andries Kuperus, Hennie Nijhof en Jack Scholtens zijn vanavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vond plaats tijdens de receptie ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van stichting Historische Kring Losser (HKL) in ’t Trefhuus te Overdinkel.

De drie heren werden in het bijzijn van familie, bestuur, leden en vrijwilligers van de HKL met veel waardering toegesproken.

Andries Kuperus is sinds 2007 bestuurslid van de Historische Kring Losser en heeft de fotocollectie van meer dan 6.000 foto’s gedigitaliseerd, bewerkt en ingekleurd. Daarnaast is hij 22 jaar penningmeester geweest van het Lossers Kunstcollectief.

Bennie Nijhof is sinds 2007 bestuurslid van de Historische Kring Losser en behartigt de belangen van het kerkdorp Overdinkel in het bestuur door het verzamelen van documentatie en het schrijven van artikelen. Ook was hij betrokken bij de totstandkoming van de gemeentelijke monumentenlijst

Jack Scholtens is vanaf 2009 bestuurslid en redactielid van het tijdschrift Oet Dorp en Marke en in 2013 is hij gestart met het digitaliseren van de collectie van 25.000 bid- en gedachtenisprentjes. Van 2002 tot 2006 zat hij namens GB’93 in de gemeenteraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen