Laatste fase de Saller is gereed

In de laatste maanden is er hard gewerkt om de laatste stukken grond van nieuwbouwwijk de Saller bouwrijp te maken.

Het project de Saller loopt al een aantal jaren en delen worden al bewoond of worden bebouwd. Een onderdeel van het bouwrijp maken betreft ook het plaatsen van de eerste brug in Losser met een composietlaag. Wethouders Anja Prins en Jaimi van Essen zullen de oplevering vormgeven en de brug onthullen.

Wethouder Anja Prins: “Het plan de Saller dat in 1998 door de gemeente werd gelanceerd was en is een voor Losser omvangrijke woningbouwlocatie. Het plan voor De Saller voorzag in de bouw van 560 woningen. Na 21 jaar bouwen wordt de laatste fase, fase 2c van de Saller bouwrijp opgeleverd samen met een duurzame brug. Met de oplevering van de laatste fase is de weg vrij voor de start van woningbouw, in totaal is er ruimte voor de bouw van 87 woningen. Het is een wijk die aangelegd is met veel oog voor duurzaamheid en groen. Zo is er gedacht aan mooie waterbergingen via 2 vijvers, ruimte voor openbaar groen en bomen. Het resultaat is een duurzaam aangelegde wijk met een gemoedelijke uitstraling in het groen.”

Kavelverkoop

Een deel van de kavels worden uitgegeven door de Gemeente Losser. De eerste kavels zijn reeds uitgegeven. Zodra het grootste van de als eerst uitgegeven kavels zijn verkocht zullen de resterende kavels uitgegeven worden. Verwacht wordt dat met de uitgifte van de resterende kavels wordt gestart in het voorjaar van 2020.

Eerste composietbrug van Losser

Wethouder Jaimi van Essen: “De Saller is ook de eerste wijk in Losser die gasloos is aangelegd, waarbij we extra hebben geïnvesteerd in een uitgebreid elektranet. Voor de bestrating van de rijbaan en het trottoir worden net als in het centrum gebakken klinkers gebruikt. De composietbrug is van duurzaam materiaal en heeft een levensduur van 100 jaar. Wat ook bijzonder is dat het ontwerp geïnspireerd is op de steenfabriek. De kleur van het wegdek verwijst naar de kleur van de stenen die vroeger door de steenfabriek werden geproduceerd. De leuningen verwijzen naar de droogrekken van de steenfabriek. Mooi dat een gebouw op deze manier weer terugkomt in het landschap.”

Feitjes

De fiets/voetgangersbrug is de verbinding tussen de fietspaden op de Saller met de Honingloweg naar het buitengebied. Het ontwerp van de brug is tot stand gekomen in samenwerking met Roelofs Wegenbouw uit Den Ham en Makan landschapsontwerp uit Groenlo. De brug is geproduceerd door FiberCore europa uit Rotterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen