Horeca mag de terrassen uitbreiden

Foto: Eetcafé 't Raedthuys

Onder voorwaarden mogen horecaterrassen in de gemeente Losser tijdelijk worden verruimd.

Op die manier kunnen de terrassen van Losserse ondernemers tijdelijk worden uitgebreid en wordt tegelijkertijd voldaan aan de norm voor anderhalve meter afstand.

Op dit moment willen de volgende ondernemers hun terras uitbreiden in Losser: eetcafé ’t Raedthuys, cafetaria Cowyn, café ‘t Wiefke, grandcafé Smit met ijssalon en cafetaria De Tuffel. In De Lutte geldt dit voor ijssalon La Venezia, eetcafé Plexat en café de Vereeniging.

Anderhalve meter

Per 1 juni aanstaande mogen de horecabedrijven de deuren weer openen en de terrassen in gebruik nemen. In juni is dat nog in beperkte mate het geval, vanaf 1 juli wordt het aantal toegestane bezoekers verder verruimd. Voor horecaondernemers die gebruik maken van een terras betekent de 1,5  meter afstand norm dat de gebruikscapaciteit van hun terras wordt beperkt. Dat is nadelig voor hun bedrijfsvoering.

“Wij denken graag mee met de ondernemers om te bezien hoe zij, binnen de geldende coronaregels, toch meer bezoeker op hun terras kunnen ontvangen. Wij hebben nu, in afstemming met de ondernemers, een aantal voorwaarden opgesteld waaronder wij de tijdelijke verruiming van de terrascapaciteit kunnen gedogen”, vertelt wethouder Jaimi van Essen.

Gedogen

Deze gedoogsituatie geldt tot 1 oktober 2020. De belangrijkste uitgangspunten en criteria op een rij:

  • De ondernemer stelt een schriftelijk verzoek op met een daarbij behorende plattegrond
  • Bestaande vergunningen en voorschriften blijven intact en zijn het vertrekpunt
  • De verkeersveiligheid mag niet in het geding zijn
  • Bereikbaarheid van hulpdiensten mag niet in geding zijn
  • Tijdelijke opheffing van parkeerplaatsen t.b.v. een tijdelijk terras is met maatwerk mogelijk
  • Afsluiting van straten vindt in beginsel niet plaats

“Deze gedoogsituatie is meteen ook een interessant experiment voor de toekomst”, aldus wethouder Van Essen. “We gaan in gesprek met ondernemers in om te bezien hoe we hier in de toekomst mee om kunnen en willen gaan. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden die ontstaan tijdens de diverse centrumplannen.”

Dossier: Coronavirus
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen