Opnieuw coronasteun voor vrijwilligersverenigingen, instellingen en organisaties

Foto: CC0

Het gemeentebestuur biedt vrijwilligersverenigingen, instellingen en organisaties die te lijden hebben gehad onder de coronamaatregelen op twee manieren enige ademruimte.

Ten eerste is er noodsteun vanuit de Rijksoverheid beschikbaar, zij het fors minder dan vorig jaar. “Het kan dus voorkomen dat niet alle aanvragen kunnen worden gehonoreerd”, aldus wethouder Harry Nijhuis. Het geld is bedoeld voor verenigingen die het echt zwaar hebben. Bijvoorbeeld verenigingen bij wie bezoekersaantallen en ledencontributies terugliepen, inkomsten opdroogden en financiële buffers verdwenen.”

Extra ronde incidentele subsidie

Ten tweede richt de gemeente zich ook op de lange termijn en is er een extra ronde van de bestaande regeling incidentele subsidie. Het beschikbare budget is daarvoor eenmalig verhoogd met 20.000 euro. “Verenigingen, instellingen en organisaties die nieuw en vernieuwend aanbod ontwikkelen, kunnen hier een beroep doen op”, aldus Nijhuis. “Zij worden aangemoedigd om zich (met inachtneming van de geldende coronamaatregelen) te laten zien, deelname te bevorderen en (nieuw) publiek te zoeken.”

Aanvragen kunnen tot uiterlijk 31 december 2021 worden ingediend via www.losser.nl/Inwoners/Recreatie_sport_en_cultuur/Subsidies.

Het college neemt uiteindelijk een besluit hoe het geld wordt verdeeld.

Dossier: Coronavirus
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen