Zeven woningen op locatie voormalige Martinusschool

JOUW Wonen gaat op de locatie van de voormalige Martinusschool zeven woningen bouwen.

Donderdag 21 maart tekenden wethouder Jan Engels samen met Henk Wiggers en Marko Hartmann van JOUW Wonen de koopovereenkomst voor het perceel op de hoek Enschedesestraat-Zweermanstraat.

Het gebouw van de voormalige Martinusschool op de hoek Zweermanstraat-Enschedesestraat is in 2019 gesloopt. Daarna is het terrein woonrijp gemaakt en heeft het college een plan voor zeven grondgebonden betaalbare koopwoningen vastgesteld. In een openbare verkoopprocedure hebben marktpartijen de kans gehad om een plan te maken voor de kavel en een bod te doen.

Twee blokken met woningen

Uit deze verkoopprocedure is uiteindelijk JOUW Wonen met het beste plan naar voren gekomen. Wethouder Jan Engels: “Met het plan van JOUW Wonen komen op deze locatie zeven mooie en betaalbare koopwoningen. Als deze woningen er staan is ook deze ontwikkellocatie in onze gemeente weer op een goede manier ingevuld.”

“Er komen twee blokken met woningen”, vertelt Wiggers. “In het plan hebben we de stijl van de omliggende straten en woningen meegenomen. Het blok van drie woningen sluit daardoor goed aan bij de andere woningen in de Zweermanstraat. Het andere blok, van vier woningen, past weer beter bij de Enschedesestraat. De prijzen voor de woningen liggen onder de €300.000. We verwachten de verkoop in april of mei te kunnen starten.”

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij makelaar Patty Brakhuis van Kock van Benthem: 0541-522022 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen