Gert-Jan Bruggink wint tweede kwalificatie GP van het CSI Twente

Gert-Jan Bruggink met dochter Marlyse
Gert-Jan Bruggink met dochter Marlyse
Foto: Hippisch Twente

Met een magistrale rit verzekerde de ruiter Gert-Jan Bruggink uit De Lutte zich vandaag met zijn 9-jarige schimmelruin Charmeur van de winst in de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente, waarvoor hij zich een dag eerder op het nippertje al had geplaatst.

Bruggink voorkwam met zijn zegerit dat de op dat moment leidende Shane Breen uit Ierland met zijn bruine hengst Laith na vrijdag opnieuw met een auto aan de haal ging. De Engelsman William Funnell eindigde met de vosruin Billy Angelo als derde.

Meteen na Gert-Jan Bruggink deed Robert Vos een heldhaftige poging hem van de troon te stoten. De Wierdenaar vloog met zijn zeventienjarige donkerbruine ruin Carat (v. Cardento x Krevad) als een scheermes sensationeel over de hindernissen, maar strandde in het zicht van de haven. Hij was wel 2,17 seconde sneller, maar de springfout deed hem duikelen naar de 28e plaats.

Morgenmiddag wordt de GP van Twente verreden.

Onder controle

“Het was allemaal onder controle”, reageerde Gert-Jan Bruggink na zijn winnende rit. “Eerlijk gezegd heb ik niet eens zo hard gereden. Soms maak je een plan en dan werkt het niet, de andere keer reken je nergens op en gaat het geweldig. Ik zit in een fase dat ik zelf niet goed weet of iets nou wel of niet goed is. Ik denk dat ik momenteel harder werk dan ik ooit gedaan heb, maar als de resultaten dan uitblijven is dat nu en dan tot frustrerends aan toe. Maar dit is in elk geval een mooie overwinning, vooral voor eigen publiek.”

Bruggink vervolgt: “Vroeger deed ik na zo’n zege als vandaag nog wel eens overmoedige uitspraken, maar dat kan ik me op dit moment echt niet permitteren. Vraag me dus niet wat ik van de Grote Prijs verwacht. Want dan zeg ik: niets. Dan is namelijk alles goed.”

Vos en Bruggink tweede

Robert Vos en Gert-Jan Bruggink moesten eerder op de dag allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met de achtjarige bruine hengst Darius (v. Warrant x Calvados) tweede in de rubriek over 1,45 meter in twee fasen, Bruggink belandde met de elfjarige schimmelruin Connelly op dezelfde plek in de uitslag na de proef over 1,40 meter van het CSI4.

Robert Vos gaf precies achttiende seconde toe op de Italiaan Luca Maria Moneta met de zestienjarige bruine ruin Connery (v. Cordobes II x Polydor). Marco Porro bezorgde Italië met Indor Gp ook de derde plek. Wout-Jan van der Schans legde met zijn bruine ruin Capetown beslag op de vijfde plek, net voor Joy Lammers met zijn vosmerrie Erka. Michel Hendrix completeerde de top tien met zijn vosruin Baileys.

Achter Govoni en Bruggink reed een na zijn met Wilton Porter gedeelde zege in de Grote Prijs van Outdoor Gelderland ook in Geesteren uitstekend presterende Bart Bles met zijn elfjarige bruine hengst Gran Canyon Van Hd (v. Cartani x Nabab de Reve) naar de derde stek. Ben Schröder vond zichzelf als zevende terug in de uitslag na zijn rit met de negenjarige bruine ruin San Diego (v. Verdi x Karandasj).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen