Timo Pähler start een Europese racecarrière

Timo Pähler Racing is een raceteam met als ambitie om mee te strijden aan de top van het Europees kampioenschap autocross in 2018.

Timo Pähler uit Overdinkel, de naamgever van het raceteam, is met zijn 18 jaar één van de jongste deelnemers in de Buggy 1600 klasse.

Timo Pähler

Timo is begonnen met karting en op jonge leeftijd doorgestroomd naar de juniorbuggy klasse binnen de autocross. Hierin toonde hij talent te hebben en hij heeft mooie resultaten geboekt tijdens de verreden wedstrijden. Dit bleef ook niet onopgemerkt bij Stichting Autocross Langeveen, die blij zijn met zulke talenten.

Afgelopen zaterdag maakte het team in zalencentrum Spalink te Geesteren bekend wat de plannen zijn en waar men in 2018 het Europees avontuur aangaat.

Voorbereidingen

De voorbereiding zal de komende tijd bestaan uit het verder prepareren van de auto en persoonlijke trainingen van de jonge coureur.

Ook staan er nog 2 beurzen op de agenda en in april kan Timo beginnen met het testen op de verschillende banen binnen Europa, zodat hij begin mei helemaal klaar is voor het EK-seizoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen