Sneuvelt het wereldsnelheidsrecord steppen in Losser?

Foto: Stepteam Twente

Het hart van Losser zal op 20, 21 en 22 juli aanstaande het toneel zijn van een driedaags WK-evenement, want het Stepteam Twente organiseert namens Nederland het WK steppen 2018.

Sinds de inschrijving geopend is hebben zich al bijna 200 personen, vanuit de hele wereld, ingeschreven op de verschillende disciplines. Uniek tijdens dit wereldkampioenschap zal de onderdeel sprint zijn. Voor het eerst in de WK-geschiedenis wordt de sprint gehouden op een 400 meter lange rechte baan, terwijl de sprint het in voorgaande edities gehouden werd op een 400 meter lange atletiekbaan.

Tijdens testritten op het sprintparcours werden al snelheden behaald van boven de 40 km/u. De organisatie verwacht dan ook dat het wereldrecord sprint gaat sneuvelen en dat de top van de stepwereld bij de mannen snelheden behalen van circa 42 km/u en bij de dames 39 km/u.

Stepclinics

Voorafgaand aan de snelheidspogingen zal er op vrijdag 29 juni door Stepteam Twente een stepclinic georganiseerd worden voor de schooljeugd. Hierbij mogen de jongens en meiden kennis maken met deze snelgroeiende sport en worden ze uitgedaagd om tijdens het WK mee te doen aan de ‘kids onderdelen’ die zullen worden gehouden.

Aansluitend aan de clinic zal er op het Raadhuisplein in Losser voor eenieder de gelegenheid worden geboden om kennis te maken met deze bijzondere sport door zelf met een step ter hand te nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen