‘Weekend topsport is een prachtig visitekaartje voor Losser’

Sportliefhebbers komen dit weekend volop aan hun trekken in hartje Losser, tot grote vreugde van ondernemers die blij zijn met extra bezoekers.

Dat de grote uitstroom van vakantiegangers naar verre oorden is begonnen, is in het Losserse centrum nog niet te merken. Nee, het is juist een drukte van belang nu de wereldtop van de stepsport er is neergestreken. Drie dagen lang laten de steppers elkaar de hakken, met gisteren de sprintafstanden en later vandaag de estafette-onderdelen. Morgen sluit het WK steppen af met een marathon door en om het dorpscentrum.

Uiteraard haken ondernemingen in op het bijzondere topsportevenement. “Samen doen we allemaal leuke dingen”, vat centrummanager Mariola Dieperink samen. “Heel veel sponsoren ook wat. Niet alleen geld, maar met materialen.” Er zijn bovendien complete straten en winkels versierd. “Sommigen hebben zelfs steppen in de winkel staan, die gaan echt ver met de aankleding. Iedereen is gewoon blij dat we hiermee Losser op de kaart zetten en dat er reuring is in het dorp.”

Beachgames

Naast de snelle steppers die een weekendje in de Losserse contreien nedergedaald zijn, is er ook voor de gewone ‘man met de pet’ sportaanbod geregeld. Vanmiddag hielden de volleyballers thuis op een kunstmatig aangelegd beachveld, waarvoor vrijdag 120 ton zand op het centrumplein is gestort. Morgen is daar nog de beurt aan de handballers, die vooral jeugdigen aan de bal zullen laten. Om 13.30 uur start deze clinic.

Of er in de toekomst nog eens een WK, of misschien een EK, voor de stepfanaten in Losser gehouden wordt is op dit moment nog niet bekend. Dieperink: “We gaan het evenement uiteraard evalueren. Dus wie weet…”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen